gototopgototop


fresh menu right
HPD Tomislav Cernik

Gostovanje u župi sv. Bartola - Cernik PDF Ispis E-mail
Autor Katarina Piljić   
19. rujna 2014.

Na poziv župnika vlč. Petra Zebe župnika župe sv. Bartola iz Cernika i u organizaciji Općine Čavle na čelu s načelnikom Željkom Lambašom, HPD "Tomislav" je 24. kolovoza predvodio liturgijsko pjevanje na koncelebriranoj svetoj misi u povodu blagdana sv. Bartola.

Pjevački zbor i Tamburaški orkestar premijerno su izveli Hrvatsku misu u G-duru don Šime Marovića koju je za tamburaški orkestar pripremio prof. Dominik Škrabal.

Više...
 
HPD "Tomislav" na smotri franjevačkih zborova PDF Ispis E-mail
Autor fra Ante Perković   
01. lipnja 2014.

Na devetoj smotri franjevčkih zborova 31. svibnja 2014. u Vukovaru sudjelovao je i Mješoviti zbor HPD "Tomislav" iz Cernika. Kako je zbor vezan uz franjevački samostan, što pojedinačno kao vjernici, što u sudjelovanju u Bogoslužju kao zbor, rado su prihvaćeni u ovoj velikoj smotri od 26 zborova.

U dobro izvedenoj skladbi Bože Antolića "Zemlja zadrhta" značajno su i pridonijeli uspješnosti cijele smotre. Posebni je bio doživljaj kad su svi zborovi pjevali dijelove mise i ostale pjesme. Velika vukovarska crkva je zvonila molitvom i pjesmom.

Više...
 
Susret pjesme i prijatelja 2014. PDF Ispis E-mail
Autor Katarina Piljić   
20. svibnja 2014.

U subotu, 17. svibnja 2014. godine u Domu kulture  u Novoj Gradiški održana je 19. po redu tradicionalna Županijska smotra zborova u organizaciji HPD "Graničar". Sve izvođače i publiku pozdravio je novoizabrani predsjednik HPD "Graničar" g. Ivan Koren. Nazočne je pozdravio i gradonačelnik Nove Gradiške g. Željko Bigović i istakao značaj HPD "Graničar" i ove smotre za kulturu u Novoj Gradiški. Na Smotri su sudjelovali domaćini HPD "Graničar", Gradski zbor "Lipik" iz Lipika, HPD "Urbatar" iz Davora, HPD "Tomislav" iz Cernika, HPGD "Sloga" iz Pitomače i HPD "Davor" iz Slavonskog Broda.

Više...
 
Božićni koncert u Pitomači PDF Ispis E-mail
Autor Đuro Vuk   
20. prosinca 2013.

Dana 14. prosinca 2013. Mješoviti pjevački zbor i Veliki tamburaški orkestar HPD "Tomislav" nastupili su na Božićnom koncertu u Pitomači na poziv i u organizaciji HPGD "Sloga" iz Pitomače. Uz domaćine i HPD "Tomislav" još su nastupili HPD "Graničar" iz Nove Gradiške, PD "Ferdinandovac" iz Ferdinandovca, Cimbalisti iz Đurđevca, Limena glazba iz Pitomače i Čuvarice kulturne baštine iz Pitomače.

Više...
 
Smotra zborova u Lipiku PDF Ispis E-mail
Autor Đuro Vuk   
20. listopada 2013.

12. listopada 2013.

U crkvi Sv. Franje Asiškog u Lipiku GPZ "Lipik" organizirao je susret zborova pod nazivom Smotra zborova Lipik 2013.

Sudionici Smotre su bili: GPZ "Lipik" iz Lipika, KUU "Kristal-Sladorana" iz Županje, HPD "Tomislav" iz Cernika, HPGD "Sloga" iz Pitomače i HPD "Graničar" iz Nove Gradiške.

Više...
 
« Početak«1234»Kraj »

Stranica 2 od 4

Zbirka plakata

  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata

Pregled članaka

Monografija

Povodom 100. godina Društva
Facebook grupa HPD "Tomislav"Copyright © Hrvatsko pjevačko društvo "Tomislav" Cernik