gototopgototop


fresh menu right
HPD Tomislav Cernik

Smotra crkvenih zborova na Trsatu PDF Ispis E-mail
Autor Katarina Piljić   
01. lipnja 2015.

U subotu 30. svibnja u svetištu Majke Božje Trsatske održana je Deseta smotra crkvenih zborova Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda koja je bila je u znaku priprave za skoru proslavu 300. obljetnice krunidbe Gospe Trsatske.

Susret je započeo euharistijskim slavljem na vanjskom oltaru koje je uz petnaest svećenika predvodio mons. Josip Golubić, župnik zagrebačke župe sv. Petra. U propovijedi domaći gvardijan fra Antun Jesenović istakao je kako je Marija prva pjevala Gospodinu i poručio članovima crkvenih zborova da svojom pjesmom na poseban način iskazuju čast i svoju zahvalu Gospodinu.

Više...
 
Susret pjesme i prijatelja PDF Ispis E-mail
Autor Katarina Piljić   
19. svibnja 2015.

U subotu, 16. svibnja 2015. godine u Domu kulture u Novoj Gradiški održana je smotra zborova pod nazivom 20. susret pjesme i prijatelja u organizaciji Hrvatskog pjevačkog društva "Graničar".
Sve sudionike i publiku pozdravili su: predsjednik HPD "Graničar" Ivan Koren i gradonačelnik Nove Gradiške Željko Bigović koji je istaknuo važnost ove smotre i značaj rada HPD "Graničar" za grad Novu Gradišku i ujedno čestitao članovima HPD "Tomislav" na 110. obljetnici postojanja i rada društva.

Na smotri su nastupili: HPD "Graničar" iz Nove Gradiške, HPGD "Sloga" iz Pitomače, PZ KUU "Kristal-Sladorana" iz Županje, HPD "Urbata" iz Davora, Gradski zbor "Lipik" iz Lipika, Mješoviti pjevački zbor i Tamburaški orkestar HPD "Tomislav" iz Cernika.

Više...
 
110. obljetnica HPD "Tomislav" PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
03. svibnja 2015.

Hrvatsko pjevačko društvo "Tomislav" Cernik, svečanim koncertom održanim u Hrvatskom domu u Cerniku obilježilo je 2. svibnja 2015. 110. obljetnicu uspješnog rada i djelovanja. Brojne Cerničane u nazočnosti Hrvoja Žakića, predsjednika Općinskog vijeća, fra Josipa Vukoja, gvardijana Franjevačkog samostana u Cerniku, Reze Benković, ravnateljice OŠ Matija Gubec, te ostale ljubitelje tamburaške i glazbe pozdravio je predsjednik Društva Đuro Vuk.

Govoreći o radu istaknuo je kako godišnje održe do dvadesetpet nastupa u Cerniku i diljem Hrvatske.

Više...
 
« Početak«12345678910»Kraj »

Stranica 7 od 21

Zbirka plakata

  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata

Pregled članaka

Monografija

Povodom 100. godina Društva
Facebook grupa HPD "Tomislav"Copyright © Hrvatsko pjevačko društvo "Tomislav" Cernik