gototopgototop


fresh menu right
HPD Tomislav Cernik

Zapažen nastup u crkvi sv. Franje u Zagrebu PDF Ispis E-mail
Autor HPD "Tomislav"   
29. rujna 2015.

U nedjelju 17. rujna 2015. a u okviru obilježavanja 110. godišnjice svog osnutka i rada HPD "Tomislav" održalo je vrlo uspješni i  zapaženi nastup u crkvi sv. Franje na Kaptolu u Zagrebu. Nastupili su Mješoviti pjevački zbor, pod ravnjanjem prof. Katarine Piljić, i Veliki tamburaški orkestar, pod ravnanjem prof. Marijana Paurića, i to pojedinačno i zajedno. Prvi i glavni dio bilo je praćenje glazbom večernje nedjeljne sv. mise, za koju priliku je crkva bila ispunjena redovitim i prigodnim posjetiteljima.

Više...
 
130. obljetnica DVD Cernik PDF Ispis E-mail
Autor Petar Piljić   
10. lipnja 2015.

U nedjelju 7. lipnja 2015. godine Mješoviti pjevački zbor i Veliki tamburaški orkestar pod ravnanjem prof. Marijana Paurića nastupili su povodom obilježavanja vrijedne obljetnice 130 godina postojanja i rada Dobrovoljnog vatrogasnog društva Cernik.

Gradska glazba Nova Gradiška je započela svečanost sviranjem budnice na cerničkim ulicama. Uslijedila je svečana sjednica društva, mimohod i javna vatrogasna vježba. Svečanosti su nazočili i najviši predstavnici Hrvatske vatrogasne zajednice, član Predsjedništva HVZ-a i predsjednik Vatrogasne zajednice Brodsko-posavske županije Milan Šulter, počasni predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Teodor Fricki, predstavnici dvadesetak prijateljskih vatrogasnih društava iz cijele Hrvatske, pokrovitelji, sponzori i prijatelji društva.

Više...
 
2. Terezijanum PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
02. lipnja 2015.

Ljudski glas, kao najljepši instrument, najiskrenije pjeva Bogu u čast – istaknuo je 31. svibnja, pozdravljajući okupljene u crkvi sv. Terezije Avilske župnik vlč. Perica Matanović na početku drugog Terezijanuma - smotre glazbenih sastava "a capella". Upravo to je i bio razlog oživotvorenja ovog kulturnog događaja bez glazbene pratnje, koji oslikava i djelić hrvatske duhovne glazbene baštine duboko ukorijenjene u onu tradicijsku. Ovogodišnji je Terezijanum upriličen u povodu proslave 250. obljetnice župe Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije, 250. obljetnice crkve sv. Terezije Avilske i 500. obljetnice rođenja sv. Terezije Avilske.

Više...
 
« Početak«12345678910»Kraj »

Stranica 6 od 21

Zbirka plakata

  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata
  • Zbirka plakata

Pregled članaka

Monografija

Povodom 100. godina Društva
Facebook grupa HPD "Tomislav"Copyright © Hrvatsko pjevačko društvo "Tomislav" Cernik